Nejlepší snář najdete ve své vlastní hlavě

Každý kdo chce lépe porozumět svým snům, jim musí začít věnovat pozornost. Základem je začít si zapisovat sny a snažit se zapamatovat si co nejvíce podrobností, právě ty mohou být hodně důležité. To, co ve snech hraje obrovskou roli, jsou však pocity, analytický a kritický rozum začíná zasahovat obvykle až tehdy, kdy už jsme vzhůru. Pokud se budete pídit po tom, co vlastně ten či onen váš sen znamenal, jediný pravdivý snář najdete ve své hlavě. Protože snová symbolika je přizpůsobena vašemu individuálnímu vnímání, vzpomínkám a zkušenostem. 

sny
Zdroj foto: Pixabay AI


Sny o hadech

Zdálo se vám o hadech? Tyto sny patří mezi velmi časté a většinou jsou spíše negativní. Lidé se obecně hadů bojí, anebo štítí, takže takové sny nejsou nijak příjemné. Had ve snu může být buď velký, až přímo obrovský, mnohdy netradičně zbarvený, klidně křiklavě žlutý či růžový, anebo naopak děsivě černý či červený. Barva hada ve snu může výrazně ovlivňovat jeho symboliku a význam jeho poselství. Symbolika hada souvisí často s proradností a zákeřností, ale také se symbolikou sexuality a ženství, zejména mýtické Lilith. Sny o hadech nebývají zrovna moc příjemné, ať už vidíte jednoho obrovského hada, kterého se bojíte a stále před ním ve snu utíkáte, což může být nějaký váš obrovský problém, anebo čelíte malým zmítajícím se syčícím hadům, kterých se štítíte, nebo kteří se vás snaží uštknout. Opět zde může být symbolika nějakého problému, nebezpečí, falešných přátel, špatných rozhodnutí či jiných ohrožení v realitě. 

Sny o vypadaných zubech

Sny o vypadaných zubech sice snáře popisují velmi nelichotivě a často prorokují vážné potíže nebo smrt v rodině, ale důležité je, jak tuto symboliku vnímáte vy sami a co se vám v souvislosti s vypadanými zuby v životě už dříve zdálo. Pravdou však je, že sny o vypadaných zubech většinou prorokují problémy nebo nemoc, oslabení životní síly. Pokud se ale zrovna chystáte k zubaři, není divu, že se vám takový sen zdá. Sny o zubech mohou být různé, může vám vypadnout zub celý, vydrolit se, anebo vám vypadnou a vydrolí se zuby všechny, někdy i krvácíte z pusy. O tomto symbolu se poměrně dost podrobně s mnoha ukázkami rozepisuji ve své knize Tajemství snů a jak ho rozluštit. Každopádně sny o vypadaných zubech obvykle neznamenají nic příjemného. 

Sny o tom, koho miluji

Přečtěte si tento článek, kde stručně vysvětluji, co sny o tom, koho milujeme znamenají. Většinou se jedná o kompenzační sny, které nahrazují neutěšenou realitu a sníme o lásce, které se nám v realitě nedostává. 

Sny, které se stanou

Věštecké sny mívá jen menšina z nás. Ale překvapivě se už hodně lidem zdálo to, co se pak do puntíku splnilo, a to buď v symbolice, které bylo potřeba nejprve porozumět, anebo v takových obrazech, které se přesně pak objevily i v realitě. O snech, které se stanou se více rozepisuji ve své knize Tajemství snů a jak ho rozluštit. 

Sny o svatbě

I když sny o svatbě podle starých snářů neznamenají nic pěkného, většinou se týkají partnerských vztahů, závazků, manželství nebo přání, aby si nás ten milovaný už konečně vzal. Mohou být opravdu různé, často úzkostné sny o svatbě ukazují, že si nevěsta vybírá svatební šaty a stále nemůže najít ty pravé, někdy se svatba koná na úplně cizím místě, jindy zase chybí ženich. Pokud máte sny o svatbě, klidně mi je napište a já vám je ráda vyložím. 

Sny o těhotenství

Sny o těhotenství jsou zcela běžné u žen nejrůznějšího věku, právě proto, že k ženám a jejich roli už zkrátka tradičně patří. Většinou ukazují mateřské pudy a skrytou touhu po dítěti, u starších žen je to pak směs vzpomínek, nenaplněných tužeb a loučení se s plodností, mladé dívky mají tyto sny spojené s úzkostí, protože se třeba naopak nežádoucího těhotenství bojí. Symbol dítěte často ve snech znamená také něco nového, plodný začátek nového projektů, úspěch a zrod něčeho nového v životě, přičemž nemusí jít zrovna o skutečné dítě. Podrobně se tomuto tématu rovněž věnuji ve své knize Tajemství snů a jak ho rozluštit. 

fb Výklad snů

Beskydská čarodějnice




Komentáře

Oblíbené příspěvky