Výklad snů. Autonehoda ve snu neznamená vždy neštěstí. Na co upozorňuje?

Jízda autem ve snu se objevuje poměrně často. Někdo uhání šílenou rychlostí, protože tohle odpovídá jeho povaze či způsobu života, případně kompenzaci nedostatku svobody. Jiný je velmi opatrný, anebo řeší, jak je možné, že řídí auto, když ve skutečnosti nemá řidičské oprávnění. Lidem se často zdává, že někam jedou, a to v realitě dostupnými prostředky, proto se ve snech nejčastěji setkáváme s automobily, autobusy či vlaky. Ne vždy je však jízda poklidná a bez nehod. Právě autonehoda ve snu může člověka pořádně vyděsit. Jak poznat, co nám sen sděluje a nebát se, že se takový sen stane i skutečností?

Jízda autem ve snu
Zdroj foto: Pixabay


„Vícekrát v životě se mi zdálo, že se auto převrátilo na střechu, anebo jsem jela autem přes mnohé velmi krkolomné překážky, náročný a silně stoupající terén, několikrát už to vypadalo, že se auto převrátí, ale naštěstí k tomu nikdy nedošlo. Pokud ano, nikomu se nic nestalo, v autě totiž byli třeba i další lidé a já za ně vždy nějak přebírala zodpovědnost. Když auto řídil někdo jiný a už nemohl či jaksi odpadl, věděla jsem, že teď už je to na mě a musím to převzít,” sděluje tazatelka Tereza svůj sen. 

Podle moderního výkladu snů to znamená, že se učí přebírat zodpovědnost za druhé. Buď to přímo odpovídá její povaze, anebo je potřeba to v nynější životní situaci udělat a tento sen k tomu vyzývá. Tím, že končí relativně dobře a nikomu se nic nestane jen sděluje to, že sice její životní cesta bude poněkud krkolomná a plná překážek, ale nakonec všechno zvládne a neohrozí ani sebe, ani druhé. Jízda dopravními prostředky ve snech totiž často odpovídá našemu způsobu života, životnímu tempu i temperamentu a může nám třeba poskytnou takovou informaci, jestli se necháváme vést, anebo raději sami řídíme své životní kroky či dokonce vedeme druhé a přebíráme zodpovědnost za celý kolektiv.

Hrozící autonehoda ve snu ale může člověka včas zastavit a varovat před příliš zbrklým jednáním v různých životních situacích a poukazovat na to, že je potřeba danou věc více promyslet, protože jinak se celá záležitost může vymknout kontrole a člověk takzvaně opravdu narazí, přičemž může jít o nejrůznější následky, které nemusí být ani trochu příjemné. Může jít například o nevhodný vztah, agresivní chování k druhým lidem, zbytečné riskování v životě, nerozumné zacházení s penězi a majetkem, nebo nezodpovědnost v práci. Ztráty tak mohou být někdy obrovské, navíc autonehoda a prudký náraz ve snu nikdy neznamená nic dobrého. Člověk může mnohdy dopadnout až na samotné dno, když sen takto symbolicky předpovídá náraz, krach nebo rozbití a ztrátu něčeho či někoho.

V druhém případě jde ale o skutečné varování před nehodami na cestách, kdy jde spíše o prognostický sen, který se bohužel může do puntíku vyplnit. Dejte na svou intuici, ale nenechte se zastrašit. Pokud vás už sny v minulosti varovaly, raději neplánujte dlouhé, nejisté či méně bezpečné cesty a buďte opatrní v mnoha ohledech. Někdy takový věštecký sen může zbrzdit fatální následky neštěstí, jindy slouží k tomu, aby byl člověk bdělý a smířený s tím, co se může stát. Příkladem může být sen Michala, který jej vzbudil nad ránem a Michal už pak nemohl usnout:

„V noci nad ránem se mi zdálo, že vidím dopravní nehodu, v níž figuroval můj bratr. Jeho auto, které vypadalo trochu jinak než ve skutečnosti, narazilo při rychlé jízdě do svodidel, a pak jsem už slyšel jen třeskavé skřípění a z pohledu spolujezdce, který byl chvílemi bratrem a chvílemi mnou, jsem už viděl jen tmu a měl pocit, že je se mnou konec. Hned druhý den jsem jel autem normálně do práce a nic se nestalo, ale večer mi volal brácha, že měl odpoledne nehodu, auto je úplně zničené a zřejmě už nepoužitelné. Jemu se naštěstí nic nestalo. Nebyla to vyloženě jeho chyba, jen hloupá náhoda, připletl se k hromadné dopravní nehodě a zezadu do něj narazil druhý řidič, který auto shodil z vozovky. Místo spolujezdce by bylo nejspíše opravdu tragické, protože právě na té straně se auto pořádně škráblo o betonový sloupek. Brácha měl jen drobné oděrky a vymknutý krk z nárazu, což vyžadovalo klid a posléze dlouhodobé rehabilitace, ale jako mladý a silný člověk jinak vyvázl bez následků. Vzpomněl jsem si, že jsem v tom autě původně měl s bratrem odpoledne sedět já, chystali jsme se totiž stejným směrem jiným autem odvézt nějaká jablka k moštování a měl jsem mu s tím pomáhat. Protože jsem však musel zůstat déle v práci, hned ráno jsem mu volal, že tam zajedeme jindy. S nehodou ve snu jsem si to nijak nespojoval, ale celý den jsem na to myslel. Brácha se ale odpoledne sám vydal na nákup do supermarketu, protože mu doma došla hořčice... .”

K tomu asi není co dodat. 


fb Výklad snů

fb Beskydská čarodějnice









Komentáře

Oblíbené příspěvky